2.4 tekster til opgaver

Lykke, 18, Tilst

Jeg går i gymnasiet. Jeg bliver snart færdig, men det er altså rigtig træls, for jeg har mange timers skole og lektier hver dag. Jeg går også til fitness to gange om ugen. Derfor har jeg ikke tid til at arbejde ved siden af, men jeg får 1300 kr. om måneden i SU, så det er okay.

Jeg bor i et parcelhus i Tilst lidt uden for Aarhus. Jeg bor sammen med min far, som er lokofører, og min mor, der arbejder i en fagforening. Jeg har også en lillesøster. Og så er der min kæreste, Emil. Vi har været sammen i næsten tre år.

Jeg drømmer om at blive animationstegner hos Disney. Men jeg ved godt, det er meget svært, så jeg vil starte på sygeplejeskolen, når jeg er færdig med gymnasiet. Men jeg bevarer min drøm, og jeg vil blive ved med at tegne.

Henrik, 39, Helsingør

Jeg er præst, og det har jeg været i fire år. Jeg underviser konfirmander, vier dem, der skal giftes, og begraver de døde. Og så holder jeg gudstjenester i kirken – og på et plejehjem i nærheden.

Jeg har også mange samtaler med folk, som har brug for en at tale med om deres sorger og ulykker. Jeg er meget glad for mit arbejde, for jeg føler, at jeg kan hjælpe mennesker, som har det svært.

Jeg bor alene. Min søn bor hos sin mor og hendes nye familie. De bor tæt på, så jeg ser ham flere gange om ugen. Jeg har kun en etværelses lejlighed, men jeg har alt det, jeg skal bruge. I min fritid spiller jeg musik og maler billeder og er sammen med min kæreste og søn. Selvom jeg ikke tjener så meget, føler jeg mig rig. Jeg tænker ikke så meget på, om jeg er lykkelig, jeg tænker mere på at opleve hele livet – og at leve i nuet.

Jeg har en blandet familie: Min far er fra en jødisk familie i Mumbai, Indien, og min mormors familie er jøder fra Bagdad, Irak. Min morfar er dansker. Og jeg er altså kristen præst i Danmark!

Som mange andre frygter jeg at dø gammel og ensom. Men mit liv nu er godt – og jeg håber, at jeg en dag bliver bedstefar.